Stembent treedt elk jaar naar buiten. Korenfestivals, muziekdagen, een middag in een verzorgingshuis. In de eigen gemeente Edam-Volendam, maar ook elders.

Helaas was daar door het coronavirus een tijd lang geen gelegenheid voor. Daarom een korte terugblik.

Stembent deed eind juni 2019 mee aan het Korenfestival in Medemblik. We zongen zo goed dat onze dirigent Roland Bosma werd verkozen tot de beste dirigent van de dag. Laat nou het jaar daarvoor op hetzelfde festival onze toenmalige pianist Danny Molenaar worden verkozen tot de beste begeleider.

Vrijdag 13 december 2019 zongen we een kerstrepertoire in verzorgingshuis ''De Meermin'', Paulus Pieterstraat 1, Edam. En dinsdag 17 december brachten we traditiegetrouw een Kerstconcert in de open lucht, voor de deur van De Harmonie, Voorhaven, Edam. Samen met mannenkoor ''Excelsior''.

Zondag 13 juni 2022 zongen we op het jubileum van dat koor in de Grote Kerk van Edam. Een maand later Zondag 10 juli 2022 stonden we op het podium van het feest van 400 jaar Purmer. En 6 november excelleerden we op het Festival van het koor Remix, in de Rijp.

In 2023 zijn we goed begonnen, met overweldigend applaus voor onze deelname aan het korenfestival in de kerk van Jisp, zondag 16 april jl. Met voor het eerst in onze 32-jarige geschiedenis ook een medley van Nederlandse liedjes, onder andere Doe Maar en Boudewijn de Groot.