U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 , 
Stembent
 is de Oud-Hollandse naam voor een groep stemkunstenaars.

Wij zijn een gemengd vierstemmig pop-koor met een populair eigentijds repertoire. Van Bono tot Twarres en van Train tot Lou Reed. Maar ook eens een Beatle-liedje.

We zongen 30 jaar lang op dinsdagavond in de Harmonie, maar zijn (hopelijk tijdelijk) verhuisd naar de Nicolaaslerk, ook aan de Voorhaven.

 

 

 Stembent op het podium tijdens het korenfestival in Paradiso

 

Onze dirigent (al 12 jaar) is Roland Bosma uit Medemblik. Dirigent van professie, hij heeft 8 koren onder zijn beheer, van een klassiek christelijk mannenkoor, tot ons, zeg maar. Roland heeft het grootste deel van onze songlist zelf gearrangeerd. 

Onze pianist is de Volendamse Danny Molenaar, ook bekend van de rockband ''Gold water''. Hij begon als 16-jarige bij ons, maar ging na een paar jaar ergens anders spelen (foutje!) . Sinds vier jaar is hij terug en wil nooit meer weg. 

We hebben nu iets meer dan 40 leden en nieuwe zangers en zangeressen zijn welkom, in alle stemsoorten. Buitengewoon welkom zijn bassen en tenoren. Aan een stemtest doen we niet, ons motto is dat iedereen kan zingen. Als je koorervaring hebt is dat meegenomen, net als noten kunnen lezen. Maar het hoeft niet. De meeste leden zijn zo ook begonnen.

In normale tijden treden we een  paar keer per jaar op, ook benefiet, op festivals, concoursen, en bv. in een verzorgingshuis. Dat staat voorlopig stil, al is optreden in de buitenlucht niet uitgesloten. Ons inmiddels beroemde Kerstconcert, op de Voorhaven, blijft een mogelijkheid. Zulke optredens betekenen dat we gezelligheid combineren met kwaliteit. En we hebben een niet al te streng beleid wat betreft concertkleding. Beneden zwart en boven een effen kleur naar keuze. 

Wil je ons een keer in actie zien? Kijk op de pagina ''Video's en foto's''. En verder op Facebook en Youtube. Nog beter, kom op een dinsdagavond iin september naar de Nicolaaskerk. Je hoeft je komst niet aan te kondigen. De meeste songs zul je kennen, dus je kan meteen meezingen. De teksten en noten hebben we voor je op papier. 


De bemensing van Stembent

Dirigent:
Roland Bosma, studeerde slagwerk bij Peter Vulperhorst aan de slagwerkschool Opus in Leeuwarden en aan het conservatorium van Groningen. De universiteit van Amsterdam was zijn volgende stap met de studie muziekwetenschappen. Zijn voorkeur ging uit naar de oude muziek, compositie-technieken en etno-musicologie.

Eind 2006 speelde hij de slagwerkpartij tijdens acht voorstellingen van "Der Silbersee" van Kurt Weill, eveneens in Amsterdam.
Roland is ook slagwerker bij het jazz-combo "Het Weenink-Trio" en hij maakt vooral tijd vrij voor zijn favoriete rol als drummer bij de progressieve hardrock-band "Shady Lane". 

De huidige samenstelling van Stembent::

17 Sopranen 

19 Alten

6 Tenoren  

7 Bassen

 

 

 

 Onze pianist Danny Molenaar.

 

Speel je Vriendenloterij? Steun Stembent

 Als je voor zingen geen tijd hebt, kun je ons toch steunen, Wie in de Vriendenloterij speelt kan sponsor worden, zonder dat het een cent extra kost. Een kleine moeite, maar het koor is het waard. Stembent levert al bijna 30 jaar een bijdrage aan de Edam-Volendamse gemeenschap. De leden komen uit beide kommen, en meestal zijn onze concerten gratis.

Wil je ons steunen (stembentleden mogen uiteraard ook meedoen) bel dan de organisatie van de loterij op, (088-0201020) en zeg dat je wilt dat een standaarddeel (doorgaans de helft) van je inleg aan Stembent wordt uitgekeerd. Die regeling bestaat al een tijdje. De Vriendenloterij heeft een flinke pot om verenigingen, projecten, enz. te steunen.

Vandaag nog doen! Stembent heet officieel Gemengd popkoor Stembent, Edam-Volendam, Westervesting 32, 1135WE, Edam.

Je deelname aan de loterij verandert er niet door, je kansen op winst blijven ongewijzigd.